Başlangıç için Klasik Gitar Tavsiye ve Önerileri

Başlangıç için Klasik Gitar Tavsiye ve Önerileri

Gitar Tavsiye ve Önerileri

Gitar tavsiyesi vereceğim bu yazımı dikkatli bir şekilde okuyup incelemenizi istiyorum ve tavsiyelerime geçmeden önce size gitardan bahsetmek istiyorum. Gitar nedir? Gitar türleri nelerdir? Kendinize uygun gitarı nasıl bulabilirsiniz? Gelin birlikte inceleyelim.

Gitar, genel olarak altı tel ve ses perdesine sahip bir müzik aletidir. Çalmak isteyen kişinin vücuduna düz tutulur. Güçlü el hareketleri ile tellerine dokunarak çalınırken aynı an da ses perdelerine bir diğer ile baskı yapılarak çalınan bir müzik aletidir. Tellere vurmak için bir faklı yöntem olarak pena ’da kullanılabilir. Gitarın sesi ya da rezonans odası sayesinde akustik olarak veya elektronik alıcı ve amfi ile yükseltilebilir. Telli çalgı olarak sınıflandırılmıştır. Sesi iki sabit noktada gerilen teller aracılığı ile üretir. Teli bağırsak kirişin ’den yapılan gitarın gövdesi ahşaptan yapılır.

 Gitar Önerisi olarak size şunu söyleyebilirim bir gitar almak istediğinizde ilk olarak kendinizi göz önünde bulundurarak size uygun gitarı seçmeniz. Midex klasik gitar modellerimizi de Yonka Müzik Market web sitemizden inceleyerek satın alabilirsiniz. Gitar çeşitleri olarak akustik, elektro, bas, perdesiz, lap steel, 7 telli, 12 telli, weissenborn ve caz gitardır. Ben sizlere bu gitar çeşitlerini kısaca açıklayacağım sizlerde yine Yonka Müzik Market sitemizden Midex markamızda ki tüm gitar modellerini renk seçenekleriyle inceleyip isteklerinize uygun gitarı temin edebilirsiniz.

 

Başlangıç için klasik gitarlar

Klasik gitar, gitar çeşitlerinin atası olarak adlandırılmaktadır. Gövdesinde bulunan yuvarlak boşluğa ses deliği adı verilir. Tellerin titreşimi ile gövde de bulunan hava titreşerek çıkış noktası olan bu boşluktan ses olarak dışarı çıkar. Bu gitar türünde ince olan 3 tel naylon, kalın olan 3 tel ise ipek üzerine sarılan çelikten oluşur. Parmak hareketleri ile çalınır. Klasik olarak adlandırdığımız bu gitar da sağ elin işlevi daha fazladır. Sağ elin işlevleri ile gitar da farklı birçok ritimler oluşturulabilir. Genellikle Klasik ve Flamenko müzik yapanların tercihidir.

Akustik gitar, görünüşü klasik gitara benzeyen bu gitarın gövdesi klasik gitara oranla daha basık ve şişmandır. Sapı dar ve çelik tel yapısına sahip oluşu klasik gitar ile arasındaki farkların başında gelir. Basınçlı ve gergin bir sapa sahip olması çıkardığı sesin daha temiz ve sert çıkmasına neden olur. Kalın olan 4 tel sarımlı çelik 2 tel ise sarımsız çelikten yapılır. Genel olarak çalarken pena kullanılır. Caz, rock ve blues tür müzik alanında kullanılır.

Elektro gitar, tellerdeki titreşimi gövdesindeki manyetikleri sayesinde sesi elektrik akımına çeviren amfi yardımı ile yüksek seviyeye dönüştürür. Kısımları diğer gitarlar çeşitlerinden ayrıdır. Bu gitar türüne switch, tremolo kolu, manyetik, ses ve ton ayarı olarak bu kısımlarda eklenebilir.

Bas gitar, geneli 4, 12, 6, 7, 5 telli perdesiz kafasızdır. Bu gitarda Fa anahtarı kullanılır. Sesi diğer gitarlara göre 1 oktav daha kalındır. Çalışım sistemi elektro gitara benzer. Çeşitli bas gitarlar da vardır.

Perdesiz gitar, sesi normal gitara benzetilse de çok farklı bir ses rengi vardır. Türk müziği seslerine olan ihtiyaç nedeni ile üretilmiştir. Perdesiz elektro gitar,8 telli perdesiz gitar, çift saplı elektro, klasik perdeli/perdesiz modellerinin de üretimi gerçekleşmiştir.

Lap steel gitar, genellikle kucakta çalınır. Çalma stili diğer gitarlar modellerinden farklı olarak sol ele takılan bir metal ile tellere dokunarak gerçekleşir. 6,7,9 telli kullanılmaktadır.

 

Caz gitar, gövdesi yarı dolu ya da boş olan genel olarak isminden de anlaşıldığı gibi caz müzik icra etmek amacı ile kullanılan gitar türüdür.

Etiketler: Başlangıç için klasik gitar, gitar önerisi, gitar tavsiyesi, hangi gitarı almalıyım
Haziran 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR