Shock Mount Nedir ? Ne İşe Yarar

Shock Mount Nedir ? Ne İşe Yarar

Shock Mount Nedir?

Ses sistemleri kategorisinde olan ve kaliteli iletim için önemli ekipmanlardan olan bir aparattır. Shock mount nedir konusunda, sabitleme modülü olduğundan bahsedebiliriz. Mikrofon tutacağı olarak tanımlanan shock mount aparatlar, kullanılan mikrofon çeşidine göre farklı tasarımlarda olan mikrofon yuvası olarak adlandırılabilir.


Shock Mount Ne İşe Yarar?

Kalitesi ses iletimleri ve konforlu uygulama sağlayan shock mount ürünler, mikrofon stantlarında bütünsel veya ilaveten eklenebilir formda üretilir. Ayaklı mikrofon sehpası, masa üstü mikrofon stantları veya kondenser mikrofonlara göre farlı özelliklerde imal edilen shock mount ürünler, mikrofon tutacı olarak kullanılır.

Ses uygulamaları ve müzik uygulamalarında mikrofonun sabitlenmesi ve daha konforlu sunum yapılmasını sağlar.


Shock Mount Çeşitleri Nelerdir?

Mikrofon çeşitlerinin tamamı için ve mikrofon stantlarının tamamı için imal edilen shock mount çeşitleri, genellikle plastik materyallerden imal edilir. El tipi mikrofonlar, enstrüman mikrofonları, stüdyo kayıt mikrofonları, koro mikrofonları, kürsü ve masa mikrofonlarına uygun mikrofon stantları ve tutaçları bulunuyor.

Stantlara monteli olarak imal edilen ürünlerin yanı sıra tak- çıkar kombinasyonunda üretilen ürün çeşitleri bulunuyor.


Shock Mount Kullanım Alanları

Stüdyo yayın ve kayıtlarının yanı sıra canlı performanslar için de kullanılan mikrofon tutaçları, uzun süreli sunumlar için özellikle tercih edilen aparatlardır. Shock mount kullanımları; konferans ve sunumlarda, konser ve festival etkinliklerinde, karaoke etkinliklerinde, tanıtım ve organizasyonlarda kullanılabilir.

Mikrofon kullanımlarının olduğu her alanda kullanılan shock mount ekipmanlar, özellikle iletişim etkinliklerinde, canlı sunumlarda ve sahne performanslarında kullanılan donanımlardır. Stüdyo kayıtları için de kondenser mikrofonlara uygun çok özel ürün tasarımları bulunuyor.


Shock Mount Ürün Seçimi Nasıl Yapılır?

Kullanım maksadı ve alanına göre seçilen ürünler, mikrofon sehpa veya stantlarına göre değerlendirilebilir. Shock mount ürünler, genellikle mikrofon kitleri içinde yer alır. Set şeklinde satışa sunulan dinamik mikrofonlar, kondenser mikrofonlar gibi ürünlerde, mikrofonun marka ve modeline uygun şekilde sunulur.

Shock mount seçimlerinde, canlı veya kayıt performanslara göre ürün seçimleri yapılabilir. El mikrofonları için kullanılan ayaklı stantlar veya masa üzeri stant seçimlerine göre shock mount seçimi yapılabilir. 

Etiketler: shock mount nedir, shock mount fiyatları, shock mount ne işe yarar
Mart 30, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR